Le Corbusier Çalıştayı Sona Erdi

Üniversitemiz Mimarlık Öğrenci Topluluğu “Atılım Architecture” öğrencileri ve Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Evren Tural’ın yürüttüğü Le Corbusier Çalıştayı, 9 Nisan Pazartesi Günü GSTMF Fuaye Alanında gerçekleşti.

Çalıştayda, öğrencilerimiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi duvarlarından birine, Le Corbusier’in “Modulor” adlı eserini 42 adet özel kalem kullanarak yaklaşık 4 saatte resmettiler. Eseri görmek isteyenler, GSTMF binasını ziyaret edebilirler.

Mimarlık topluluğunun etkinliğe ilişkin hazırlamış olduğu timelaps videosunu izlemek için tıklayınız.

'Modulor' Eseri Hakkında

'Modulor', İsviçre doğumlu Fransız modernist mimar Le Corbusier tarafından tasarlanan, antropometrik bir evrensel sistem / oranların ölçüsüdür.

Le Corbusier, insan bedeninin boyutlarına ve Altın Oran hesabına dayanarak, "kolunu kaldırmış bir adam" olarak kabul edilen 226 cm ve onun belli bir mantıkla geliştirilen Fibonacci dizisinden bütünlüklü ve tutarlı bir ölçü sistemi inşa etmiştir. Bu çalışmada, insan boyu olarak kabul edilen ve 183 cm'den başlayan ölçü sistemine "Kırmızı Seri (Rouge)" ve kolunu kaldırmış insan boyutu olan 226 cm'den başlayan ölçü sistemine "Mavi Seri (Bleu)" ismi verilmiştir.

Modulor'un amacı, mekân ve donatı elemanları arasında boyutsal koordinasyon ve endüstriyel üretimin binalara uygulanabilirliğini sağlamaktır.